Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Не се знае кога ќе се санира мостот кај Долни Балван во Карбинци – проектот е изработен, но пари не се обезбедени
-Почнаа градежните активности за патно поврзување на селата Ѓуземелци и Кнежје
-Делчево е подготвено за централната прослава по повод  Денот на македонската полиција
-Започнува постапката за јавно-приватно партнерство за улично осветлување во Дојран
-Повеќенаменското спортско игралиште кај домот на АРМ во Струмица е во напредна фаза на реализација
-Пуштена во употреба нова сензорна соба во склоп на Дневниот центар за лица со посебни потреби во Пробиштип
-Општина Конче е дел од акцијата „Генералка викенд“
-Општина Гевгелија започна со спроведување на проектот за нови водоснабдителни системи во Негорци и Прдејци