Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Промовирана нова социјална услуга во Струмица
-Почна бетонирањето на улични краци во Гевгелиско
-Делчево се збратимува со турскиот град Кемалпаша
-Дојран влегува во туристичката сезона со нова пешачка патека
-Со велосипедско дефиле низ градот Пробиштип го одбележува Денот на планетата земја
-Штипската зоолошка градина доби два нови лемури и две коати
-По Велигден почнува реконструкција на улици во Свети Николе