Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

  • Штипскиот Совет за превенција ќе делува покоординирано
  • Гевгелискиот Совет додели 200 илјади денари за Украина, а одобрена е и новата цена на такси превозот
  • Преку игри, дружење и обуки до едукација за заштита од пожари
  • Водата од езерото Мантово може да се користи за рекреација
  • Општина Струмица одржа јавна консултација за Стратегијата за локален економски развој на општината
  • Спортските клубови во Дојран бележат солидни резултати
  • Лесново ќе добие фекална канализација и пречистителна станица за отпадни води