Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Македонска Каменица заедно со ЈП „Камена Река“ започнува со спроведување на акцијата „Град со нула отпад“
-Барањето на такси компаниите за поскапување на превозот ќе се најде на седница на Советот на Општина Гевгелија во вторник
-Градоначалникот на Дојран се сретна со пензионерите
-Општина Свети Николе денеска е домаќин на фолклорни ансамбли од Македонија и регионот во рамки на програмата за празникот Тодорица
-Во две струмички училишта се изучува италијанскиот јазик
-Крушево подготвено за љубителите на снег