Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Реновирана пробиштипската Кино сала „Злетовски рудар“
-Бесплатен престој за децата со посебни потреби и ретки болести во градинките во Штип
-Крушевскиот градоначалник со отчет за 100 дена работа
-Свети Николе е ретка општина без астрономски сметки за струја
-Фудбалските натпревари на домашните екипи во Првата машка и женска фудбалска лига продолжуваат на доуредениот Градски стадион во Каменица
-Општина Дојран на саем за туризам во Белград
-Со целосната реконструкција на уличното осветлување во Гевгелија е намалена сметката за струја