Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Општина Куманово продолжува со напорите да го врати во функција градскиот превоз
-Општина Гевгелија апелира граѓаните кои живеат во станбените згради редовно да ги одржуваат заедничките простории
-Општина Конче го врачи првиот ваучер од 100 илјади денари за склучен брак на лица со над 35 години
-Годишните билети за паркирање во Штип отсега ќе траат 12 месеци од денот на купување
-За нови улици и санација на стари Дојран годинава издвои 8.400.000 денари
-Свети Николе во оваа година влезе со два значајни договори за инфраструктурни и капитални проекти