Добредојдовте во Неделениот бриф посветен на Град Скопје, во него ги сумираме сите активности спроведени во рамките на општината за изминатата недела. Еве на што ставаме фокус во следните минути:

*Исчистени депонии во Драчево, Крњево и Карпош
*Во посета на ЈП Лајка, Советот на Град Скопје пред кои беше презентирана програмата на претпријатието
*Данела Арсовска избрана за претседател на ЗЕЛС – Ќе се посвети на децентрализацијата
*Мостот АСНОМ ќе се доврши, но важно е што поскоро да се пристапи кон решaвање на имотно – правните спорови
*Поддршка за секоја жена која во овој момент е предмет на напад и деградација, вели Арсовска
*Отворен град 24 часа – За 18 дена пристигнати се 467 барања од граѓаните, а решени се 388
*Во текот на месец ноември, 2021 се пречистени вкупно 51 205 м³ отпадна вода
*ЗОО Скопје ја добива првата инклузивна сликовница за деца и млади печатена со видео и Брајово писмо
*Изгореа бараките на ЈП Улици и патишта – Скопје