На 18 от ден од месец декември ви посакувам добредојдовте во најновото издание на Неделен бриф посветен на Град Скопје, во него ви ги носиме следните активности кои се случија во рамките на градот:

*Новогодишното украсување на градот започна
*Казна од 88 илјади евра за нелегално фрлање отпад во Скопје
*Јавните претпријатија со нови в.д директори
*165 решени барања од граѓани преку електронската адреса 24@skopje.gov.mk на Град Скопје
*ЈП Дрисла ќе се фокусира на оспособување на оперативно тековните работи
*ЈП Улици и патишта за прв пат ќе прави корекцијата на коловозната површина со самоливенирачки капаци на шахти
*Бесплатниот јавен превоз комплетно ќе биде реалзииран за две години
*Средбите за пријавување на волонтери во ЈП Лајка ќе се темелат на професионално волонтерство
*Градот е задолжен 50 милиони евра, мостот АСНОМ е мост за ловење риби, вели Арсовска.