Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Словенечката амбасада ќе биде стратешки партнер на Дојран во заштитата на Дојранското езеро
-Резервоарот за вода во крушевско Пресил е во напредна фаза на изградба
-Во Општина Карбинци се уредуваат депониите
-Британски пожарникари поминаа 2600 километри за да довозат возило – донација во Свети Николе
-Награден е Географско – информацискиот систем што го воведе Општина Куманово
-За околу еден месец жителите на штипската населба Сењак треба да добијат уреден парк
-Се асфалтираат улици и се уредуваат детски игралишта низ Пробиштип