Креативноста на Скопјани за асоцијациите кои ги даваат за главниот град се навистина со широк спектар. Една од тие креации вели „Скопје е искористен викенд на Водно и Матка“. Вакви досетки има скоро за секој агол од секоја уличка или населба кои се главни синоними за Скопје.

Вака го отвораме Неделениот бриф посветен на Град Скопје во кој ви ги носиме активностите поврзани за оваа општина:

*Не е важно само да го чествуваме овој ден. Важно е и секој еден ден да се сеќаваме на жртвата која борците ја дале, за денес да живееме во слободно Скопје – рече градоначалничката на Град Скопје на Денот на ослободување на Скопје – 13 Ноември

*За не полн час исчистени преполни контејнери во градот по поплаки од граѓаните

*На располагање е Зимската служба на Град Скопје

*Средба на Арсовска со претставници на синдикатите на ЈСП

*Трајко Славевски од ВМРО ДПМНЕ избран за претседател на Советот на Град Скопје

*Поставена е заштитна ограда на булеварот Христијан Тодоровски Карпош

*Арсовска ја назначи Бујаре Абази за заменик – градоначалничка

* Предлози за одржлив и праведен развој на градот и еколошки чисто Скопје, од граѓански иницијативи и активисти

*Есенски тимови ја средуваат и чистат Зоолошката градина