На 6 -от ден од десеттиот месец од оваа година ви го носиме Неделниот
бриф посветен на Град Скопје. Во него се следните активности на
општината:

*Данела Арсовска е новата градоначалничка на Град Скопје
*Избрани се добитниците на наградата „13 Ноември“ на Град Скопје за 2021 година
*Изградени се скалилата за пристап до новиот влез на Инфективната клиника
*Се подготвува ново реновирано живеалиште за белите лавови во
скопската Зоолошка градина
*Животниот пат Вил го однесе во Англија каде ги ужива сите животински права
*Дополнителен број на автобуски линии ќе сообраќаат поради верскиот
празник Задушница, информираат од ЈСП
*Позитивните искуства со вдомување миленик од ЈП ЛАЈКА доаѓаат и од Шведска
*Театарската претстава „Мајсторот за спомени“ на 8 ми Ноември ќе игра во МКЦ
*Обнова на сообраќајната сигнализација и опрема на градските
сообраќајници од страна на екипите на ЈП „Улици и патишта“
*Придружи се и ти во акцијата „Донирам книга“