Околу 150,000 цвеќиња нов есенски расад го разубавуваат Скопје во овој период од годината, информираат од ЈП „Паркови и зеленило“.

Viola, Brasica i Hrisantema се видовите кои се најсоодветни за есенските температури и екипите на терен интензивно ги засадуваат низ сите главни булевари и паркови, велат од претпријатието.