Во тек е последната фаза од поставувањето на лед светлата на територија на Град Скопје. Со 9.600 лед светла и замената на натриумот со лед -от се постигнува подобро осветлување. Заштеда од 50 до 60 %. Се овозможува 24 – часовна автоамтизирана контрола на работата на светлата.

Како дел од проектот „Смарт Сити”, Скопје добива модерно и економично лед осветлување за безбедни коловози, тротоари и вело патеки!