Скопската Зоолошка градина е омиленото место на најмалите, но и на нивните родители кои може да поминат релаксирано време со своите најблиски.

На Фејсбук страницата на Зоолошката градина постојано се споделуваат новостите кои се случуваат во ова катче од градот кое е наменето за сите граѓани. Неодамна беше објавена фотографија како се разубавува катчето кое е посветено на морските лавови.

Покрај оваа новост, следбениците на страницата на Зоолошката градина беа воодушевени и од видото објавено во кое лемурите консумираат витамински здрава ужина. Погледнете како изгеда тоа: