Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Дневниот центар за лица со посебни потреби во Куманово доби специјално возило за транспорт
– Продолжува регулацијата на речното корито на Каменичка река во Македонска Каменица
– Свети Николе одбележа 77 години од ослободувањето на градот
– Општина Крива Паланка распиша конкурс за доделување на наградите „8-ми Октомври“
– Заврши реконструкцијата на филтер станицата, штипјани на чекор до чиста вода
– Се работи на реконструкција на две главни сообраќајници во Ново Делчево
– Заврши изградбата на пристапна улица со училиштето Страшо Пинџур во Карбинци
-По повеќе векови повторно се издигна саат кулата во Стар Дојран
-Во Виница се одржуваа „25 регионални пензионерски спортски игри“