Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Во Крива Паланка почна новиот циклус активности од програмата за општинско корисна работа.

 Започна изградбата на новопланираната улица до Граничниот премин „Богородица” во Гевгелија

 Светиниколското училиште ООУ ,,Кирил и Методиј” стана Центар за поддршка на децата со попречености

-Крушево го одбележа денот на ослободувањето, а Крива Паланка доби нов современ плоштад.