Денеска сме 4 ти август сабота, добредојдовте во Неделниот бриф посветен на Град Скопје, акцентот во истиот го ставаме на следниве актуелности:

*Реконструкција на страничното зеленило на булеварот Партизански одреди во Карпош
*Клучката кај Визбегово значи пробивање на булеварите Словенија и Хасан Приштина
*За прв пат италијанска паралелка во гимназијата „Никола Карев“
*Отворен е новиот спортско – адреналински парк лоциран покрај кејот на Вардар во Карпош
*ЈП Комунална хигиена – Скопје расчистува четири диви депонии во општина Бутел
*Во средното медицинско училиште наставна програма со ново занимање  – „Фармацевски техничар во фармацевтска индустрија“