Новата и прва урбана градина во главниот град „Бостание“ може да ја погледнете и одблизу преку видео приказната. Инаку  првата урбана градина сместена е во паркот во Ново Лисиче.
Овој проект претставува уште еден придонес кон остварувањето на концептот за отпорен град, односно приспособување кон климатските промени и зајакнување на урбаната отпорност на Скопје. За реализација на овој проект предвидени се 2 милиони денари финансиска поддршка од Буџетот на Град Скопје.