петок, февруари 26, 2021

таг: 75 години од фашистичкото опожарување на градот

На 22 октомври 1944 фашистичката војска запалила голем дел од Радовиш

Германскиот фашистички окупатор, поради неуспесите и загубите што ги трпеше на сите фронтови на кои војуваше, на 22 октомври 1944 година бесот го истури...