вторник, април 23, 2024

таг: централно градско подрачје

Се модернизира централното градско подрачје, нов бесплатен паркинг простор најавува градоначалникот...

По завршување на партерното уредување пред влезовите на познатите “црвени кули” на улицата “Христијан Карпош”, продолжува уредувањето на останатите влезови на станбените згради во...

По скоро половина век, се уредуваат тротоарските површини пред станбените згради...

Со средства од буџетот на Општина Штип започна уредувањето на тротоарските површини, како и површините пред станбените згради на улицата Христијан Карпош во централното...

Добија асфалт три улици во централното градско подрачје на Штип

Деновиве беше поставен асфалт на три улици во централното градско подрачје на Штип откако претходно беше променета водоводната и канализациска мрежа на истите. Градоначалникот...

Целосна реконструикција на четири улици од централното градско подрачје во Штип

Општина Штип ја започна целосната реконструкција на четири улици од централното градско подрачје. Градоначалникот Иван Јорданов рече дека во првите неколку дена ќе се...