понеделник, април 22, 2024

таг: фотоволтаици

(видео) На МЕФ Енергетскиот форум презентирани придобивките на Делчево од ...

Сонцето во Делчево ќе произведува над 1 кв на час струја по глава на жител што го прави Делчево една од водечките општини за искористување...

Издадени 25 одобренија за поставување фотоволтаици – расте интересот за зелена...

Во Делчево е зголемен интересот за поставување фотоволтаични централи за производство на електрична енергија од сонце. До крајот на минатата и на почетокот од...

Сите училишта во Струмица склучија договори за снабдување со електрична...

Согласно Одлуката на Владата на Република Северна Македонија од 30 октомври годинава, за преземање мерки во услови на постоење кризна состојба во снабдувањето со...

Ќе се постават фотоволтаици на СОУ „М.М.Брицо“

Градоначалникот Горан Трајковски со директорката на ФООМ, Фани Каранфиловска-Пановска, денеска го потпиша Договорот за изградба на фотоволтаична централа во СОУ „М.М.Брицо“. Инвестицијата за инсталирање...

Ќе се градат фотоволтаици, инвестиција вредна 5 милиони евра

Фотоволтаични електрани ќе се градат на територијата Општина Крушево. Инвестицијата е вредна 5 милиони евра. Во просториите на општина Крушево денес се одржаа јавни презентација...

Општина Карбинци: Поставен фотоволтаик на детската градинка, годишно ќе се штеди...

Поставен е фотоволтаик на покривот на детската градинка „Кокичиња“ во село Таринци во Општина Карбинци. Ова е четврта ваква инвестиција во општината, информира градоначалникот, Јордан...

Заштедите од трите фотоволтаични станици во општина Карбинци изнесуваат...

Во општина Карбинци се инсталирани три фотоволтаични централи од кои што едното се наоѓа на општинската зграда, втората на О.У Страшо Пинџур и тетата...