среда, мај 22, 2024

таг: форум

Изградба на старечки дом еден од приоритетите на Трета форумска сесија...

Се одржа третата форумска сесија за креирање на Буџетот за наредната 2024 година на која активно учествуваа претставници од месните и урбаните заедници, од...

Форум за дефинирање на приоритетите за развој на селата во Општина...

Претставници од месните заедници од Општина Делчево денеска беа дел од фокус-групата на Форумот со кој се дефинираа приоритетите за развој на селата во...

Општина Карбинци на формуска сесија утврди приоритена листа за обнова на...

Општина Карбинци на Форумска сесија одлучуваше  за користење на средствата од Светска Банка во износ од 669.921 евра, наменети за реконструкција на локални патишта. Учесниците...

Свети Николе преку форум ќе избира приоритетни проекти

Проекти од важност за заедницата од областа социјална инклузија, граѓаните на Свети Николе ќе имаат можност да предлагаат, разработат, а потоа и да изберат...

Формирање на локален форум за културно наследство во Општина Куманово

Во рамки на проектот Иницијатива за прекугранична културна соработка (МАКС ФОРУМ), на 24 јули во општина Куманово со поддршка на градоначалникот г. Максим Димитриевски....