петок, јуни 21, 2024

таг: ученици

Бесплатни униформи за учениците од прво до петто одделение во основните...

Вкупно 2200 ученици од општинските основни училишта ќе добијат бесплатни униформи, благодарение на проектот кој го реализира општината. Според зборовите на Вишна Шорова Ангелова,...

Градоначалникот Јорданов и талентираните ученици ги потпишаа договорите за стипендии и...

Договори за 13 стипендии и четири еднократни парични награди денеска официјално беа потпишани во Општина Штип од страна на учениците кои имаат особени постигнувања...

Општина Делчево ги објави конкурсите за стипендирање на ученици и студенти

Општина Делчево денеска ги објави конкурсите за доделување општински стипендии за ученици и студенти. Согласно конкурсите, Општина Делчево и годинава ќе доделува 28 стипендии...

Топло добредојде на првиот училиштен ден на учениците им посака градоначалникот...

Подобри услови во училиштата, мотивирани и успешни ученици, тоа им го вети градоначалникот на Општина Дојран Анго Ангов на учениците, кој заедно со директорот...

Со светски познатото тестирање ПИСА ќе бидат опфатени 36 ученици во...

Oд СОУ „М.М.Брицо“ 36 ученици се опфатени во рамките на најголемото меѓународно истражување ПИСА кое денеска се спроведува во Делчево. Истражувањето кое е во рамките на Програмата...

Учениците и децата од Општина Конче го прославија денот на шегата...

Пеперутки, принцези, пчелички, спортисти, беа денес дел од заедничката забава и дружба на плоштадот во Општина Конче. Повод за заедничката дружба беше денот на шегата,...

Решен проблемот со превозот за учениците од Општина Конче

По речиси две недели отсуство од настава, учениците од Конче конечно од утре се враќаат во училиште. Се реши  проблемот со превозот на учениците,...

Инфо ден во Општина Карбинца во рамките на заедничкиот проект со...

Инфо ден посветен на младите ќе се одржи за време на викендот во Општина Карбинци. Активноста се спроведува во рамките на проект кој што...

Заврши скринигот на ученици во Општина Конче, нема позитивни на короновирус

Заврши скринингот на учениците во општината Конче. Ниту еден ученик од тестираните во Општина Конче не е позитивно на короновирусот. Тим од Центарот за...

Виница: Среќен почеток и успех во учењето на учениците им посака...

Заѕвонија училишните ѕвона во виничките училишта, а заѕвони и детскиот џагор во нив. Многу успех на првиот училиштен ден, на виничките ученици им посака...