вторник, мај 21, 2024

таг: транспарентна општина

Општина Делчево прва по транспарентност во источниот регион

Општина Делчево е една од двете најтранспарентни општини во Источно-планскиот регион со вкупно 56 бодови или 93,30% поени за проактивна транспарентност и бележи пораст...

Општина Гевгелија меѓу најтранспарентните институции со оценка „многу добра“

Според истражувањето на Центарот за граѓански комуникации за мерење на степенот на активна транспарентност на државните институции за 2022 година, Општина Гевгелија е меѓу најтранспарентните институции, чија...