петок, јуни 21, 2024

таг: сашо поцков

Од задолжена општина до современа и модерна Гевгелија (видео)

На истекот од четиригодишниот мандат, градоначалник на Општината Гевгелија, Сашо Поцков се навраќа на периодот кога ја презеде општината. Притоа, Поцков потсети на предизвиците...

Решени децениски проблеми со новите инфраструктурни проекти во Гевгелија (видео)

Гевгелија во има својот Холивуд, на крајот од градот, на висината од која се гледа целиот град. Не случајно е споредбата со славниот филмски...

Поцков: Грција може да ни биде моторна сила (видео)

Ковидот повеќе од една година ги затвори државите, а тоа најмногу го почувствуваа граничните места. Бизнисите во Гевгелија, особено денталната медицина која доживеа процвет...

Започнува теренската вакцинација во општините Гевгелија, Дојран и Богданци

Од утре ( 14 јуни, 2021 година) започнува теренската акција за вакцинирање на населението против КОВИД-19 во населените места во општините Гевгелија, Дојран и...