петок, мај 24, 2024

таг: родово базирано насилство

Штипјани денеска маршираа против родово базираното насилство

Над 120 лица годинава биле жртви на насилство. Најголем број од овие лица се жени, а осум биле мажи, но и тие биле жртви...

Засадени 16 портокалови цветови во знак на 16 дена активизам против...

Засадени 16 портокалови цветови во центарот на Куманово во знак на Националната кампања против насилство врз жените и девојките. Активноста е во чест на...