петок, јуни 14, 2024

таг: ровокопач

Општината Свети Николе набави три нови комунални машини (видео)

Светиниколчани се’ уште ја памеметат големата поплава , која пред шест години ја однесе покуќнината на стотина куќи. Обилниот дожд предизвика излевање на реката,...

Општините Карбинци, Конче и Радовиш добија заеднички ровокопач

Ровокопачите се доделени на 10 општини, кои во група со уште по две општини, зеднички ќе можат истите да ги користат. Вкупно 30 општини...

Општината Македонска Каменица обезбеди современа машина за одржување на патишта и...

Универзално повеќенаменско возило за чистење на одроните и свлечиштата на локалните патишта, каналите, но и за одржување на улиците веќе неколку дена е во...