сабота, мај 18, 2024

таг: расчистување

(ВИДЕО) Се расчистува дивата депонија во Рашче

Градот Скопје од денеска ја расчистува големата дива депонија на влезот во село Рашче. Од ова сметиште ќе бидат подигнати над 2.000 кубни метри...

Општина Дојран: Се расчистува крајбрежјето за нови плажи

Со цел да се овозможи  формирање на нов простор и плажи на езерото деновиве во општина Дојран се спроведуваат активности на расчистување на крајбрежјето. Се...

Општина Карбинци-Се чистат патишта оштетени од невреме

Неделава, општина Карбинци започна со расчистување на полските, црни патишта оштетени од последните неповолни временски услови. Станува збор за околу 20 километри. Дел од...