сабота, мај 18, 2024

таг: прекугранична соработка

Општините се подготвуваат за новата Програма за прекугранична соработка со Бугарија

Градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, присуствува на заедничкиот состанок на Заедницата на општини на Република Бугарија и Република Северна Македонија кој овие два дена се одржува...

Со 700 000 евра Крушево ќе развива активен туризам, пари од...

Општина Крушево доби грант од над 700 000 евра во рамки на прекуграничната соработка со Албанија. Крушево, општина Елбасан, Албанија, и неколку организации преку...