вторник, септември 28, 2021

таг: општина валандово

Почна да тече вода до валандовското поле преку системот Јужновардарска долина...

Ставен е во функција хидроситемот за наводнување на валандовското поле од проектот Јужновардарска долина втора фаза. Со овој проект вреден над 24 милиони евра...