среда, мај 22, 2024

таг: нова градинка

Почнува изградба на новата детска градинка во Делчево за 130 деца

Изведувачот на работите за изградба на новата детска градинка во населбата Расадник денеска беше воведен во работа. Согласно со процедурата, одговорни лица од МТСП,...

По 40 години Струмица доби нова градинка

Со денешното официјалното отворање на градинката „Виножито", ставен е на располагање нов, модерен капацитет за згрижување на  над 300 деца од предучилишна возраст во...

(видео) Потпишан Договор за изградба на новата детска градинка во Делчево...

Денеска во Делчево, министерката за труд и социјална политика Јована Тренчовска и градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, го потпишаа Договорот за изградба на...