вторник, април 23, 2024

таг: населба

Делчево: Се поставува водоводна линија во новата населба „Пролет“

Екипи на ЈКП „Брегалница" деновиве работат на изградба на нова водоводна линија во населбата „Пролет". Согласно со Програмата за работа на Општина Делчево и...

За шест месеци населбата Македонка ќе добие здрава и чиста вода...

За шест месеци, низ чешмите во домовите на жителите во штипската населба Македонка, треба да потече чиста и здрава вода за пиење. Започна изградбата на...

Со пари од ЕУ подобрена пристапноста и атрактивноста на ,,Езерската населба“...

Во рамките на проектот за локална и  регионална конкурентност т.е потпроектот  што го доби општина Конче,,подобрување на пристапноста и атрактивноста  на ,,Сончевата езерска населба...