вторник, април 23, 2024

таг: музика

Десет дена Крушевска Република: Уметност, мода , музика, вечер на влашки...

Третиот ден од Манифестацијата Научно културни средби „Десет дена Крушевска Република“ помина во знакот на ликовната уметност, презентација на модни креации и музички концерт...

(ВИДЕО) Една година од „Култура во време на Корона“

Град Скопје преку видео приказна не потсетува како изгледаше главнит град за време на рестриктивните мерки поради паднемијата со Ковид 19. На скопјани им...

Со многу манифестации одбележана 75-годишнината од ослободувањето на Виница (видео)

Општината Виница организираше богата програма по повод 75-годишнината од ослободувањето на градот и седумдесет и петте години слободен живот во општината. Програмата започна во...