четврток, август 5, 2021

таг: ликовна колонија

На Плачковица се одржа ликовната колонија „Караманов 2019“

Во радовишкиот дел на планината Плачковица деновиве се одржа ликовната колонија „Караманов“, која беше во рамките на годинашната манифестација „Самун ем татлија“, а беше...

Уметници од регионот на Ѓуришката ликовна колонија

Сонцето и непрегледните колоритни овчеполски пејсажи се првата слика на која наишле  петнаесетте уметници од земјата и регионот, кои творат на овогодинешната возобновена Ѓуришка...