сабота, мај 18, 2024

таг: Конче

Општина Конче меѓу најтранспарентните општини

Според истражувањето на Центарот за граѓански комуникации за мерење на степенот на активна транспарентност на државните институции за 2022 година, Општина Конче се наоѓа...

Општокорисна работа за општината, паричен надомест за девет жители на Општина...

Деветмина жители на Општина Конче вклучени во проектот за општокорисна работа, преку Агенцијата за вработување. Овие лица ќе бидат  ангажирани за реализирање на бројни активности,...

„Од зрно до погача“-Традицијата, обичаите, културата и храната на Општина Конче

Изминатиов викенд во Општина Конче се одржа  манифестацијата од ,, ОД ЗРНО ДО ПОГАЧА “. Презентирањето на мултиетничките традиции и обичаи е целта на...

„Петровденски турнир“ на мал фудбал во Општина Конче, 2500 евра награда...

Во Општина Конче во рамките на одбележувањето на денот на општина, 12 јули (Петровден), и оваа година нема да изостане традиционалниот турнир по мал...

Исчистено речното корито во село Долни Липовиќ

Редовни тековни активности се одвиваат во општина Конче. Денес, како што информираат од локалната самоуправа, комуналното претпријатие работеше на расчистување и чистење на речното...

„Оро весело“ се виеше во Општина Конче, деца од цела Македонија...

Оро весело се виеше изминатиот викенд во Општина Конче. Главни актери беа најмалите, децата кои во ритамот на прекрасниот фолклор презентиран од многу Фолклорни...

Поради проблемите околу поставување на директор, одземени ингеренциите на Општина Конче...

Министерството за труд и социјална политика  ги одзеде ингеренциите на Општина Конче, врз детската градинка „ 12 јули“. Поставувањето на вршител на должност директор...

Oпштина Конче дел од акцијата „Генералка викенд“, во недела ќе се...

Општина Конче ќе биде дел од „Генералка Викенд 2022“, активност што во недела ќе се одржува во повеќе општини низ државата. Генералката ќе се...

Пожарникарите -доброволци во Општина Конче на обука за пожари на отворен...

Изминатата недела во Општина Конче помина во знакот на превенцијата од пожари. Во просториите на Општината се одржа теоретски дел од обука за пожари на...

Доделени првите ваучери од 20.000 и 30.000 денари, за второ и...

Градоначалникот на Општина Конче, Златко Ристов денес ги врачи првите Решенија од социјалната мерка за субвенционирање на новороденчиња. Два млади брачни парови добија еднократна помош-субвенција...