недела, април 14, 2024

таг: кеј

М.Каменица: „Обојување“ на депонијата во зелено, се финализира доуредувањето на кејот

Јавното претпријатие „Камена Река” од Македонска Каменица започна со зазеленување на просторот околу градската депонија. Целта е преку садење на неколку десетици зимзелени дрвца,...

Се доуредуваат последните 150 метри од речното корито во Македонска Каменица

Се интензивираат градежни работи за регулација на последните 150 метри од речното корито на Каменичка Река, преку изградбата на "минор" и "мајор" коритото и...

(ВИДЕО) Кејот 13 Ноември пред и потоа

Кејот 13 Ноември изминатите години ја изгуби функцијата на отворена јавна површина наменета за потребите на граѓаните, односно простор за движење имаше се помалку,...

Се чисти кејот на Вардар од вегетација, наноси од земја и...

Се чисти коритот на реката Вардар на потегот од мостот „Обединети нации“ до Железничкиот мос во населбата Хром, како што информираше Град Скопје коритото...

Граѓаните може непречено да ја користат обновената пешачко велосипедска патека на...

Пешаците и велосипедистите слободно може да го користат просторот на градскиот кеј каде беше предвидено да биде поставено Панорамското тркало. Градските власти информриаат дека...

(ВИДЕО) Се уредува кејот на Вардар на потегот од стадионот до...

Овие денови Град Скопје започна со чистење и уредување на кејот на Вардар во Ѓорче Петров на потегот од стадионот до мостот во Сарај. Како...

При крај е реконструкцијата и пробивањето заробената велосипедската патека на кејот...

Градежни работи се одвиваат покрај кејот на Вардар, каде се реконструира и пробива велосипедска патека, на потегот што скоро 8 години не беше прооден...

Заштитна ограда покрај кејот на Отиња во Штип

Во Штип почна поставување заштитна ограда покрај кејот на реката Отиња, која ќе се протега од црквата „Свети Никола“ до Градскиот трговски центар, односно...