среда, април 24, 2024

таг: канализација

(видео) Почна реконструкцијата на училиштето во с. Тработивиште

Новата учебна година учениците во Подрачното училиште „Св.Климент Охридски" во с. Тработивиште ќе ја започнат во реновирани училници и санитарни јазли. Деновиве започнаа градежните...

Со 1,4 милиони евра започнува изградбата на фекална и атмосферска канализациона...

Изградба на фекална канализациона мрежа од скоро 7 километри, атмосферска канализациона мрежа од 2,4 километри и одводни канали е проектот кој почна да се...

Селото Ѓуземелци ќе добие канализација, во тек е тендерската постапка

Жителите од селото Ѓуземелци , Општина Лозово конечно ќе добијат канализација. Општина Лозово го објави тендерот за избор на фирма којашто ќе ја реализира...

Осуманесет милиони денари за канализација во село Конче

Обезбедени се средства за изградба на дел од канализационата мрежа во Општина Конче. Станува збор за проектот „Фекална канализација за дел од с.Конче во...

Поставување на атмосферска и фекална канализација во Гази Баба и реконструкција...

Се поставува фекална канализација што ќе биде првата канализација што директно ќе се влева во колекторскиот систем во општина Гази Баба, информираше денеска скопскиот...

Општина Карбинци: Селото Кучица ќе добие канализациона мрежа

Општина Карбинци обезбеди средства за изградба на канализациска мрежа во село Кучица должина од 1800 метри . „Вкупната вредност на проектот изнесува 6 милиони денари,...

Се решава поплавувањето на улиците во Македонска Каменица

При секој поголем дожд, дел од улиците во централното градско подрачје остануваа под вода. Овој проблем деновиве се решава со доизградба на системот за...

Завршува изградбата на крак од фекалната канализација во село Габрово (видео)

Во делчевското село Габрово завршува изградбата на крак од фекалната канализација  со што целосно ќе се заокружи системот за отпадните води во ова село....

Обезбедени средства за комплетирање на канализациската мрежа во село Конче

Село Конче во Новата 2021 конечно ќе го реши проблемот со канализациската мрежа. Од средствата кои беа наменети за изградба на карго аеродром во Штип...

Обезбедни средства и за втората фаза во изградбата на канализационата мрежа...

Во тек е реализација на прва фаза на канализациона мрежа во с.Фурка во должина од 1.2 км. Инвестицијата е финансирана од Министерство за животна средина...