недела, јуни 16, 2024

таг: инфраструктура

Во тек неколку инфраструктурни проекти во населбата Долна Железничка

Во текот на изминатиот период во населбата Долна Железничка, интензивно се работи на поврзување на над 20 домаќинства и 10 индустриски објекти на фекалната...

Граѓаните на Делчево преку форум го креираат Буџетот за 2024

Претставници од месните и урбаните заедници, од граѓанскиот сектор и институции, граѓани на Делчево, денеска ја одржаа првата форумска сесија од предвидените три сесии...

Инвестиции во инфраструктурата – акцент на Буџетот на Општина Делчево...

На денешната Седница на Советот на Општина Делчево, мнозинството советници го усвоија Буџетот на Општина Делчево за 2023 година кој е во висина од...

Новата локална власт во Македонска Каменица реши околу 200 барања на...

Инфраструктурните проекти, предложени од граѓаните на Општината Македонска Каменица остануваат приоритет на локалната власт. За таа цел, во овој период од неколку месеци, решение...

Свети Николе со два потпишани договори за инфраструктурни проекти

Во оваа година Општината Свети Николе влезе со потпишани два значајни договори за инфраструктури и капитални проекти, што се очекува да се реализираат во...

За нови улици и санација на стари, Општина Дојран годинава издвои...

Граѓаните и оваа година сами го креираа буџетот на Општина Дојран за 2022 година. Меѓу приоритетите кои произлегоа од потребите на жителите во сите...

Општина Карбинци: Се работи на инфраструктурни проекти

Во Општина Карбинци, заврши асфалтирањето на улицата во село  Таринци. Улицата е со должина од 160 метри. Планирани се вакви активности и други населени...

Општина Пробиштип работи на повеќе инфрастурктурни проекти

Општина Пробиштип работи на повеќе инфрастурктурни проекти низ градот. Завршена е рехабилитацијата на дел од улицата Илинденска, а се работи на нејзиното асфалтирање, по...

Од задолжена општина до современа и модерна Гевгелија (видео)

На истекот од четиригодишниот мандат, градоначалник на Општината Гевгелија, Сашо Поцков се навраќа на периодот кога ја презеде општината. Притоа, Поцков потсети на предизвиците...

Решени децениски проблеми со новите инфраструктурни проекти во Гевгелија (видео)

Гевгелија во има својот Холивуд, на крајот од градот, на висината од која се гледа целиот град. Не случајно е споредбата со славниот филмски...