недела, април 21, 2024

таг: игралиште

Две струмички градинките добија сензорна соба и инклузивно игралиште

Пријателството со Амбасадата на Народна Република Кина во државата резултираше со отворањето на сензорна соба и инклузивно игралиште во градинките „Виножито“ и „Детска радост“...

За 1,5 милиони денари, Пребег доби ново спортско игралиште

Со 1,5 милиони денари општински пари, штипската населба Пребег доби нов мултинаменски спортско-рекреативен центар. Станува збор за целосно осветлена повеќенаменска површина со повеќе содржини...

Ќе се доуредува паркот околу игралиштето во штипската населба Баби

Најголемата штипска населба Баби ќе добие современ парк. Во рамки на веќе постоечкиот, ќе се постават нови детски и спортски реквизити, урбана опрема и...

Штипската населба Сењак 4 доби уште едно игралиште, Јорданов апелираше на...

Населбата Сењак 4 денеска доби уште едно игралиште. Местото меѓу зградите кое до скоро беше запоставено, сега доби нов изглед и во него може...

Штипската населба Сењак 4 ќе добие уште едно катче за рекреација

Штипската населба Сењак 4, на потегот меѓу зградите, добива ново катче каде жителите ќе може да се рекреираат и одмараат. Градоначалникот Јорданов информира дека...

Обезбедени финансиски средства за реконструкција на улица во с.Таринци

Со помош на средства од програмата за развој на селата, жителите на село Таринци ќе добијат нова реконструирана главна улица. Потпишан е договор со...

Штипската населба Три чешми ќе добие ново спортско игралиште

Во финална фаза е реконструкцијата на спортското игралиште во штипската приградска населба Три чешми. Градоначалникот, кој денеска беше на увид, рече дека сите активности...

Лазаров го почести родното Свети Николе со модерен спортски терен

Во својот роден град, Свети Николе, најдобриот македонски ракометар, а од минатата сезона и селектор на репрезентацијата на Македонија, Кирил Лазаров доби свое мултифункционално...

Штипската населба Железничка доби ново спортско игралиште

Штипската населба Железничка денеска доби ново игралиште кое има спортски терен опремен со специјализирана тартан подлога, голови и кошеви, но и детски реквизити за...

Пристап и паркинг доби училиштето во село Карбинци

Заврши изградбата на пристапна улица до училиштето "Страшо Пинџур" во Карбинци во должина од 180 метри и ширина 5 метри. На крајот од улицата е...