недела, април 14, 2024

таг: игор ефтимов

Штипското ЈП „Стипион“ доби нов директор, планот и програмата за работа...

И по примопредавањето на директорската функција плановите за функционирање на Јавното претпријатие „Стипион“ остануваат исти. Новиот директор Кирил Зајков, вели дека ќе работат на...

Годишните билети за паркирање во Штип отсега ќе траат 12 месеци...

Годишните билети за паркирање во Штип отсега ќе траат 12 месеци од денот на купувањето на билетите, наместо до крајот на календарската година. Новината како...

Штипјани нема да „лизгаат“ ако заснежи, „Стипион“ набави три специјални возила...

За зимската сезона штипското ЈП Стипион обезбеди три специјални возила за чистење на снегот во градот, а претпријатието има доволни количини сол и песок. Новите...

Штипјани од следната година ќе плаќаат поевтин паркинг

Паркирањето во Штип од следната година ќе биде поевтино. В.д директорот на ЈП Стипион, Игор Ефтимов, најави дека ќе поевтинат месечните, но и годишните...