петок, мај 24, 2024

таг: договор

Во Струмица ќе се гради современ Откупно-дистрибутивен центар

Струмичкиот регион како најголем регион за производство на храна, ќе добие современ откупно-дистрибутивен центар. Градоначалникот Костадин Костадинов со членови на Советот на општина Струмица, во...

Општина Делчево потпиша договор за проекти вредни 15,7 милиони денари

Изградба на нови улици во три населби во Делчево содржи договорот што градоначалникот Горан Трајковски го потпиша денеска во Владата. Со поддршка на Владата...

Потпишан Договорот за изградба на нова детска градинка во Делчево

Денеска во Делчево, министерката за труд и социјална политика, Јована Тренчевска, градоначалникот Горан Трајковски и претставник од фирмата –изведувач АТРИУМ ДООЕЛ од Вевчани го...

Почнува изработката на техничката документација за водоводот во Голак

Во рамките на Договорот за заедничка реализација на проектот „Изработка на технички документации за унапредување и промоција на конкурентските предности на Источен плански регион“...

Свети Николе со два потпишани договори за инфраструктурни проекти

Во оваа година Општината Свети Николе влезе со потпишани два значајни договори за инфраструктури и капитални проекти, што се очекува да се реализираат во...

Потпишан договор за изградба на детска градиника во Свети Николе

Нова детска градинка со капацитет за 60 деца ќе се гради во светиниколското село Ерџелија, што ќе биде прва градинка во рурална населба во...

Потпишан Договорот за изградба на новата прочистителна станицата во Тработивиште (видео)

Швајцарската фирма „ „FELA Planungs AG“ “ ќе ја градат прочистителната станица за вода за пиење кај с. Тработивиште со што започнува реализацијата на инфраструктурниот дел...

Сонот на скопјани реалност: Скопје е првиот град на Балканот кој...

Горди сме што Скопје е првиот град на Балканот кој ќе воведе БРТ систем, што не е само успех на градот, туку успех за...

Ќе се гради нова паркинг-платформа над коритото на Отиња во Штип

Општина Штип и Центарот за развој на Источниот плански регион потпишаа договор за започнување изградба на паркинг-платформа по течението на реката Отиња кај Здравствениот...

Општина Свети Николе пред блокада поради договор кој никогаш не профункционирал...

Струшката фирма Сити лајт од сметката на Општина Свети Николе пред десетина дена преку извршно решение од сметката на Општината Свети Николе, успеала да...