петок, мај 24, 2024

таг: деца со попреченост

Делчево со хуманост за Денови на хуманост- дарувај си љубов

Со шаренило од активности, но со со заеднички именител- за свет без различности и секој еден е важен- започна реализацијата на годинешната кампања  „Денови на...

Струмица ги збогатува социјалните услуги – новиот Центар обезбеди бесплатен престој...

Со Центарот за дневен престој на лица со попреченост со вклучен индивидуален третман и Услугата индивидуален третман, општина Струмица ги збогати социјалните и инклузивните...

Децата со попреченост во Куманово добија инкулзивно игралиште

На Меѓународниот ден на лицата со попреченост, 3 декември,  ООУ “Браќа Миладиновци”-Куманово доби инклузивно игралиште за ученици со попреченост, вклучени во редовна настава. Игралиштето содржи специфични...