вторник, мај 21, 2024

таг: детска градинка

Клонот “Развигорче” доби нов кров, преуреден и најголемиот дел од внатрешноста...

Заврши реконструкцијата на кровот на клонот “Развигорче” од детската градинка “Вера Циривири-Трена”. Инвестиција на Општина Штип и Словенската амбасада, која чинеше околу 200 илјади...

Градоначалникот им подели пакетчиња на децата од Д.Г.„Кокичиња“

Неизмерна среќа, радост и насмевки на лицата на дечињата од детската градинка„Кокичиња“ во Општина Карбинци. Дедо Марз им испрати пакетчиња, а им ги подели...

До крајот на годината сите детски градинки во општина Штип ќе...

До крајот на годината се очекува целосно да биде завршена реконструкцијата на дворното место на клон „Пчелка“ во Штип, а дотогаш и сите градинки...

Одобрен проектот за доградба на градинката во Општина Карбинци

Простор за згрижување на уште педесетина дечиња, ќе добие детската градинка „Kокичиња“ во Општина Карбинци. „Официјално е одобрен проектот за доградба од страната на Министерството...

Јапонска донација од 55.000 евра за штипска детска градинка

В.д. градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов, заменик-шефот на мисијата на Амбасадата на Јапонија, Такахаши Сатору и директорката Билјана Трајчевска во вторникот го посетија...

Посета и ваучер од градоначалникот за радовишката градинка „Ацо Караманов“ по...

Радовишкиот градоначалник Герасим Конзулов ги посети децата и вработените во детската градинка „Ацо Караманов“ и, по повод Светската недела на детето, додели вредносен ваучер...