петок, јуни 14, 2024

таг: ГОРАН ТРАЈКОВСКИ

Над 180 милиони денари инвестиции обезбедени во првата година од вториот...

Тимската и макотрпна работа со максимална посветеност донесоа повеќе капитални и инфраструктурни објекти во првите 12 месеци од вториот мандат, оцени градоначалникот Горан Трајковски,...

(видео) Почнува нова етапа во водоснабдувањето во Делчево – стартуваше изградбата...

На десетина километри од Делчево на влезот на селото Тработивиште, започна изградбата на пречистителна станица за вода за пиење со придружни објекти и фотоволтаична...

Се гради енергетско-ефикасна фасада на ООУ „Ванчо Прке”

Деновиве започнаа градежните работи за изградба на енергетско-ефикасна фасада во ООУ „Ванчо Прке". Реализацијата на проектот е преку Договорот со ТАВ и за овој...

ИН за новото инклузивно игралиште во ООУ „Ванчо Прке“ во Делчево

Учениците од ООУ „Ванчо Прке“ во Делчево добија ново инклузивно и пристапно игралиште сместено во дворот на училиштето, во кое ќе може да спортуваат,...

Првенците од делчевските училишта добија општински стипендии

Градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, денеска ги додели решенијата за општински стипендии на првенците на генерацијата 2021/2022 година од трите образовни институции во...

(видео) За прв пат локалниот пат Делчево-Тработивиште доби асфалт

Деновиве интензивно се работи на асфалтирање на локалниот пат во должина од 5,3 км. Патот е со ширина на коловозот од 4 м, а...

(видео) Потпишан Договор за изградба на новата детска градинка во Делчево...

Денеска во Делчево, министерката за труд и социјална политика Јована Тренчовска и градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, го потпишаа Договорот за изградба на...

Бидете сервис и партнер на граѓаните – Во Делчево одбележан денот...

Под мотото „МВР за граѓаните" и промовирајќи го концептот „Полицијата во служба на граѓаните", денеска во Делчево се одржа централната прослава по повод Денот на...

Завршува изградбата на новата улица „3“ во Делчево

Со ставањето на вториот асфалтен слој, завршува изградбата на новата улица „3“ во централното градско подрачје. Улицата е во должина од 370 метри, ширина...

Асфалт на новата улица „3“ во Делчево

Новата улица „3“ во централното градско подрачје денеска го добива првиот асфалтен слој од предвидените два асфалтни слоја во рамките на подпроектот „Подобрување на...