петок, септември 29, 2023

таг: ГОРАН ТРАЈКОВСКИ

(видео) Почна реконструкцијата на училиштето во с. Тработивиште

Новата учебна година учениците во Подрачното училиште „Св.Климент Охридски" во с. Тработивиште ќе ја започнат во реновирани училници и санитарни јазли. Деновиве започнаа градежните...

(видео) На МЕФ Енергетскиот форум презентирани придобивките на Делчево од ...

Сонцето во Делчево ќе произведува над 1 кв на час струја по глава на жител што го прави Делчево една од водечките општини за искористување...

Енергетски ефикасно осветлување на градскиот парк во Делчево

Градскиот парк во Делчево ќе добие енергетски ефикасно осветлување во рамките на  „Програмата за развој на заедницата" финансиранa од Агенцијата на САД за меѓународен развој –...

Делчево: Започна рехабилитацијата на земјоделскиот пат во Долни Бавчи

Земјоделците кои имаат земјоделски површини и објекти во месноста Долни Бавчи во Делчево, за прв пат добиваат соодветна патна инфраструктура. Денеска започна рехабилитацијата на...

(видео) Гир и Трајковски им ја збогатија трпезата на 30 делчевски...

Во пресрет на Божиќ, евроамбасадорот Гир и градоначалникот Трајковски поделија 30 хуманитарни пакети на социјално ранливи семејства во Делчево. Акцијата за донирање пакети со...

Се гасеа возила, се спасуваа животи – пожарникарите од земјата и...

Делчево  беше домаќин на деветтиот Стручен собир на пожарникарството, на кој освен домашни експерти и професионалци, учествуваа и експерти и професионалци од противпожарната заштита...

Над 180 милиони денари инвестиции обезбедени во првата година од вториот...

Тимската и макотрпна работа со максимална посветеност донесоа повеќе капитални и инфраструктурни објекти во првите 12 месеци од вториот мандат, оцени градоначалникот Горан Трајковски,...

(видео) Почнува нова етапа во водоснабдувањето во Делчево – стартуваше изградбата...

На десетина километри од Делчево на влезот на селото Тработивиште, започна изградбата на пречистителна станица за вода за пиење со придружни објекти и фотоволтаична...

Се гради енергетско-ефикасна фасада на ООУ „Ванчо Прке”

Деновиве започнаа градежните работи за изградба на енергетско-ефикасна фасада во ООУ „Ванчо Прке". Реализацијата на проектот е преку Договорот со ТАВ и за овој...

ИН за новото инклузивно игралиште во ООУ „Ванчо Прке“ во Делчево

Учениците од ООУ „Ванчо Прке“ во Делчево добија ново инклузивно и пристапно игралиште сместено во дворот на училиштето, во кое ќе може да спортуваат,...