среда, јуни 19, 2024

таг: видеокуманово

Димитриевски: Општините се сиромашни во услови на стопирана децентрализација (видео)

По два мандати во Советот на Општината Куманово, од кои еден како негов претседател, Максим Димитриевски вели дека улогата на градоначалникот ја доживувал поинаку,...

Во Куманово „14-ти РОМА ТРУБА ФЕСТ“ (видео)

05 и 06 септември беа заокружени на календарот, ова се датите кога во Куманово се реализира „14 РОМА ТРУБА ФЕСТ“. На програмата беа многу познати...

(ВИДЕО) Куманово во ритамот на „Меѓународниот тамбурашки фестивал 2018“

Куде „батко Ѓоргија“, куде тумбе, на градскиот плоштад во Куманово се одржа 14-тиот „Меѓународен тамбурашки фестивал 2018“ . Прекрасна вечер со љубов, песни, вино и...

Фестивал-Звуците на тамбурите по 14 пат на плоштадот на Куманово

Куде „батко Ѓоргија", куде тумбе, на градскиот плоштад во Куманово почна 14тиот „Меѓународен тамбурашки фестивал 2018" . https://youtu.be/yqcQcU273k4 Прекрасна вечер со љубов, песни, вино и Нино,...

Куманово викендов станува град на тамбурата

Познати тамбурашки оркестри од регионот и земјава и годинава ќе бидат дел од Тамбурашкиот фестивал кој ќе се одржува од 23 до 25 август. Фестивалот...