asd

таг: БРТ

(ВИДЕО) Некој од лукративни причини се обидува агресивно да наметнува штетен...

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска за БРТ превозот, вели дека веројатно причината за агресивно наметнување на овој проект е лукративна цел, а проектот...

Досега се исчистени над 30 диви депонии, ќе се казнуваат сите...

Во текот на кампањата детектирани беа над 120 диви депонии во Скопје. Сега до овој момент имаме исчистено над 30 и тоа целосно, а...

(ВИДЕО) Кровно зеленило, информативни табли, машини за продажба на карти –...

БРТ системот не само што претставува современ сообраќаен систем кој на повеќе нивоа има позитивен ефект врз животната средина, истовремено е еден од најпрактичните...

Брз, практичен и еколошки автобуски превоз ќе добие Скопје, сметаат експертите...

Потребите на граѓаните за користење јавен превоз, трасите по кои ќе се движат возилата на БРТ, организацијата на станиците и наплатата на билетите беа...

(ВИДЕО) Презентиран БРТ системот, кој гарантира заштита на животната средина и...

Воведувањето на БРТ системот на брз автобуски превоз во Скопје е еден  исклучително важен и голем историски чекор напред во урбаниот развој на градот,...

Шилегов: За 70 милиони правиме 2 траси на БРТ, а...

Опозицијата реагираше на заемот од 70 милиони евра од ЕБОР за проектот Брз Автобуски Транспорт во Град Скопје. Советничката група на ВМРО ДПМНЕ во...

(ВИДЕО) Со БРТ системот – Скопје во чекор со светските метрополи...

Брз Автобуски Превоз во главниот град, според најавите на скопскиот градоначалник ќе не направи горди на градот Скопје и нашата земја. Вчера беше потпишан...

Сонот на скопјани реалност: Скопје е првиот град на Балканот кој...

Горди сме што Скопје е првиот град на Балканот кој ќе воведе БРТ систем, што не е само успех на градот, туку успех за...