понеделник, јули 15, 2024

таг: благој бочварски

Со 1,4 милиони евра започнува изградбата на фекална и атмосферска канализациона...

Изградба на фекална канализациона мрежа од скоро 7 километри, атмосферска канализациона мрежа од 2,4 километри и одводни канали е проектот кој почна да се...

Почна рехабилитацијата на патот Раброво – Муртино

Делницата од 3,5 километри регионален пат меѓу Раброво и Муртино започна да се реконструира, за што од државниот буџет се одвоени околу 50 милиони...

(видео) За прв пат локалниот пат Делчево-Тработивиште доби асфалт

Деновиве интензивно се работи на асфалтирање на локалниот пат во должина од 5,3 км. Патот е со ширина на коловозот од 4 м, а...

На лето жителите на Банско добиваат канализација за фекално-отпадни води

Во увид на работите на фекалната канализација во струмичко Банско, изминатата недела беше градоначалникот на Струмица Костадин Костадинов, заедно со министерот за транспорт и...

Бочварски од Делчево:  Делчево го доби својот изглед на модерен град

Интензивно се работи на реализација на инфраструктурните проекти во Делчево кои се дел од Проектот за поврзување локални патишта во РСМ, кој Миистерството за транспорт и врски...

Се градат две важни патни врски до Цера и Тодоровци

Со забрзана динамика се работи на реконструкцијата на патот што ја поврзува Македонска Каменица со населеното место Цера.Реконтрукцијата на овој пат беше едно од...

Почнува изградбата на нов противпожарен дом во Свети Николе (видео)

По уривањето на старата зграда, каде во изминатите 40 години беше сместена професионалната противпожарна единица, денеска официјално започнаа работите на изградба на нов провпожарен...

Потпишан договорот за изградба на брана „Отиња“ во Штип

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски денеска го потпиша договорот за изградба на насипната брана со придружни објекти „Отиња” во Штип. Инвестиционата вредност на...

Во Штип се изврши примопредавање на градоначалничката функција (видео)

Од 31 август во градоначалничката фотелја на Општина Штип, како заменик-градоначалник, седнува Јане Миланов, кој беше претседател на Советот на Општината, а досегашниот градоначалник...

Делницата од Штип до Крупиште, од експресниот пат Штип – Кочани,...

Реализацијата на капиталните инвестиции е на исто ниво како и ланската година, планирани се 150 километри патишта а министерството работи на повеќе од 20...