среда, април 24, 2024

таг: акција

Во Општина Лозово, жителите сами ќе си го креираат буџетот

“Граѓаните креираат БУЏЕТ” -Општина Лозово почнува кампања во којашто жителите самите преку сугестии, предлози и идеи, само ќе го креираат општинскиот буџет. „ Пред вас...

Oпштина Конче дел од акцијата „Генералка викенд“, во недела ќе се...

Општина Конче ќе биде дел од „Генералка Викенд 2022“, активност што во недела ќе се одржува во повеќе општини низ државата. Генералката ќе се...

Утре крводарителска акција во Општина Карбинци

Утре во периодот од 9 до 14 часот ќе се одржи крводарителска акција во Општина Карбинци. Акцијата ќе се одвива во просториите на општинската зграда. „Придружите...

Општината Македонска Каменица им даде рок на сопствениците да ги отстранат...

Најдоцна до 01.05.2022 година, сите сопственици на искористени и хаварисани возила се должни сами да ги дислоцираат истите, соопшти Општината Македонска Каменица. По изминувањето...

Oтстранети 4 тони отпад од прочистителната станица за отпадни води Волково

Месечен извештај за оперативноста на ПСОВ – Волково, октомври 2021 Од ЈП Водновод и канализација - Скопје информираат дека пречистителната станица за отпадни води Волково...

ЈП Исар чистеше комунален смет околу патот кој води кон новиот...

ЈП Исар денеска чистеше комунален смет во околината на кружниот тек кај ЕМУЦ и патот кој води кон новиот мост. Овде, наспроти фабриката Баргала,...

„За чисто како дома исто“-Еколошка акција во Крушево

На три локации во општина  Крушево во петокот  се одржи голема акција за чистење. Се чистеше отпад од хартија и пластика на неколку локации околу...

Традиционално и оваа година акција за пошумување во Крушево

Традицијата продолжува. На 22-ри април општина Крушево и компанијата СЕКЕ организираат акција за пошумување. Станува збор за активност која стана традиција во текот на...

Во Штип координирана акција за сечење стари и високи стебла

Општина Штип, заедно со неколку инволвирани институции, како ЈП „Исар“, ЈП „Стипион 2011“, ТППЕ Штип, Телеком, ЕВН и други, деновиве реализираше едно повеќегодишно барање...

Општина Карбинци превентивно во заштита од пожари

Не палете оган на отворен простор и во шума, не палете стрништа и меѓи, не фрлајте цигари и догорчиња, шишиња и стаклен отпад, не...