Настапот на Бен Дор Бенд се откажува од оправдани причини на групата. Вечерва пред споменикот Макединиум ќе настапи бендот Инвиктус.

Бендот и организацијата на „Десет дена Крушевска Република“ се извинуваат за овие измени и откажувањето на настапот. Останува Бек Дор Бенд да го посетат Крушево во првата наредна прилика и да приредат добра забава, а соодветна замена е локалниот бенд Инвиктус.